Van oudsher

Honderd jaar historie

Onze hedendaagse Bistro vindt haar oorsprong in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Op de prachtige plek aan de voet van de Holterberg, gelegen aan een kruising van zandwegen, werd een gemoedelijk theehuis met pension geopend. Daar, aan de rand van de Blikkert, met uitzicht over de Holter Enk naar het dorp, was het kennelijk goed toeven. Want in het decenium erna verrees er een uitzichtstoren en werd het theehuis eerst verder uitgebreid met een restaurant en later met meer hotelkamers.

1926 – 1945

Het ontstaan van onze Bistro//

Het moet een bijzondere aankomst zijn geweest voor de gasten, rijdend met de auto over een zandweg vanuit Holten, om bovenaan het dal, tegen de bosrand, het imposante Hotel de Holterberg te zien liggen. De diverse vormen van de inspringende gevels en de prachtige, glooiende rieten kap, gaven het gebouw een pittoreske uitstraling. Op de foto’s zien we dat het interieur van de foyer een wat koloniale uitstraling had en de eetzaal strak en functioneel ingericht was.
Het hotel werd helaas gebombardeerd op 7 april 1945, precies één dag voor de bevrijding van Holten.

1945 – 1993

Op de plek van het verwoeste Hotel de Holterberg werd in 1953 een nieuw hotel gebouwd. In de decennia daarna hebben hier heel veel gasten genoten van de fijne plek. Toen in 1969 de Toeristenweg verhard werd, schonk de aannemer de gemeente het beeld ‘De Toerist’, wat nog altijd op de kruising voor het pand staat. In 1979 haalde het hotel de landelijke pers, toen het onderdak verleende aan 61 Viëtnamese bootvluchtelingen.

1993 – heden

Na diverse wisselingen van eigenaar ging in 1993 het roer om. Het hotel werd een bistro, genaamd Bistro de Holterberg.
Al gauw behoorden Luc Hans en Hidzer Gorter tot het vaste personeel van Bistro de Holterberg. Met hun grote ambities kregen zij in 1999 de kans om de Bistro over te nemen. Ondernemerschap zit hen in het bloed, deze uitdaging lieten zij zich niet ontgaan.
Het concept van de bistro met Franse keuken hebben zij overgenomen en al die tijd goed bewaakt. Na jaren is de basis nog altijd hetzelfde.
“Dat is onze kracht en het concept wat wij koesteren. We doen er alles aan om om onze standaard hoog te houden, altijd kwaliteit te bieden. Daar komen onze gasten voor terug.”

Te gast bij Luc en Hidzer

Luc (chef-kok) en Hidzer (gastheer) kennen elkaar nu ruim 25 jaar. De eigenaren kennen hun gasten, wees welkom! De heren houden altijd rekening met specifieke wensen op het gebied van eten en wijn. Wel zo fijn.

Proef de sfeer

>

Vers één is: vers

Wij werken met dagverse producten. Wij schromen niet om ‘nee’ te verkopen als één van onze verse producten op is. Als we bijvoorbeeld geen dagverse vis kunnen krijgen serveren we het niet. Wel zo consequent.

Bekijk onze kaart

>

Informeel met een klassiek randje

Uit eten in huiselijke ambiance, met klassieke, traditionele gerechten. Wij doen alles voor de gast, binnen ons concept. Kwaliteit, elke keer opnieuw. Wel zo betrouwbaar.

Ons restaurant

>

eigen streek eerst

Wat we bedoelen te zeggen: we werken alleen met lokale leveranciers. Dus geen onnodig gesleep met dieren, geen sperciebonen of aardbeien in het vliegtuig.  Wel zo verantwoordelijk voor onze wereld.

kijk in de keuken

>

niet opjagen

We hanteren twee principes: vol is vol en gasten worden niet opgejaagd omdat de volgende groep zo nodig aan tafel moet. Iedereen heeft immers de kans om als eerste te reserveren. Wel zo eerlijk.

Reserveer

>

makkelijk te bereiken

Komt u met de trein, dan kunt u in 10 minuten 'de berg op' wandelen naar onze bistro. Voor degenen die met eigen vervoer komen hebben wij een ruime parkeergelegenheid. Onze bistro is rolstoelvriendelijk. Wel zo makkelijk.

Bekijk de route

>

Informatie

We zien u graag als gast!

Woensdag ~ Zaterdag

17:00 – 22:00

Zondag

12:00 – 22:00
Keuken sluit om 20:00

Bel ons

0548-36 38 49

Bezoek ons

Forthaarsweg 1, 7451 JS  Holten

Stuur een e-mail

restaurant@bistrodeholterberg.nl